Організація безпечного та якісного харчування в закладах освіти
16 березня 2023 року відбулася нарада з працівниками закладів освіти (керівниками, медпрацівниками, працівниками харчоблоків), постачальниками харчових продуктів у заклади освіти та головними бухгалтерами Татарбунарської, Лиманської, Дивізійської та Тузлівської територіальних громад щодо організації безпечного та якісного харчування в закладах освіти.
Начальником Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Петром Сьоміком надана інформація щодо основних принципів організації безпечного харчування в закладах освіти. Він поінформував присутніх щодо вимог законодавства до впровадження системи НАССР, зокрема висвітлив етапи розробки та впровадження системи на харчоблоках в закладах освіти, та наголосив, що наявність діючої системи управління та контролю за безпечністю харчових продуктів (НАССР) в освітянських закладах – надійне підтвердження того, що заклад забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.
Начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Сергієм Шаповалом надана інформація щодо способів організації харчування, режимів харчування, окреслено вимоги до планування меню, забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами, наголошено на необхідності дотримання вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305.
Фахівцями Держпродспоживслужби були надані відповіді на питання представників закладів освіти щодо організації безпечного харчування в закладах.